visit@gorskikotar.hr

Jezera Gorski kotar

Jezera

Plavi biseri

Lokvarsko jezero

Planinarenje Gorski kotar
Kupanje Gorski kotar
Biciklizam Gorski kotar
Kanuing znamenitosti Gorski kotar

Umjetno jezero u Lokvama na pojedinim mjestima duboko je i do 40 metara. Pruža se sve do podnožja Risnjaka, što čini jedinstvenu vizualnu razglednicu Gorskog kotara. Nastalo je izgradnjom brane 1954. godine, kojom je zaustavljen tok rijeke Lokvarke. Uz Lokvarsko jezero tradicionalno se održava susret planinara i ljubitelja šetnji te biciklista. Osim šetnje uz jezero u njemu se ljeti može i kupati, a tijekom cijele godine pogodno je za ribolov. U ovom su jezeru uhvaćene neke od najvećih pastrva na svijetu!

Jezero Bajer

Planinarenje Gorski kotar
Biciklizam Gorski kotar
Voznja brodom Gorski kotar
Sup surfanje Gorski kotar

Umjetno akumulacijsko jezero nastalo 1952. izgradnjom brane na rijeci Ličanki nedaleko od centra Fužina. Dubina jezera je od 2 do 7 metara. Oko Bajera vodi atraktivna šetnica duga 7 km koja je pogodna za pješake i bicikliste. Moguća je vožnja turističkim vlakićem ili konjskom zapregom, a jezerom plovi i turistički brodić.

jezero-lepenica-gorski-kotar-00004 (1)

Jezero Lepenica

Najveće umjetno jezero u fužinarskom kraju. Izgrađeno je 1988. godine, površinom i količinom vode znatno je veće od Bajera, a maksimalna dubina mu je 18 metara. Ljeti
je pogodno za kupanje jer temperatura dosegne više od 23 °C. Na jezeru se svake godine odvijaju natjecanja u orijentacijskom ronjenju.

Kupanje Gorski kotar
Jedrenje znamenitosti Gorski kotar
Ronjenje Gorski kotar
Cogrljevo jezero Gorski kotar

Čogrljevo jezero

Ovaj mali biser smješten je uz „staru“ Lujzijanu u mjestu Moravice, koje je poznato željezničko čvorište. Jezero je udaljeno 8 km od Vrbovskog i nudi osvježavajuću ljepotu. Izvor „Čogrljevog jezera “ sačinjava pet malih izvora, koji se slijevaju u jezero. Postojeći slap „Vede“ stvara akumulacijsko jezero nekad korišteno za pogon male pilane i mlina. Šetnica oko jezera, smještena uz rub mirisne crnogorične šume, pruža mogućnost obilaska i samih izvora. Ako ste strpljivi i oštrog oka, vidjet ćete i najljepšu stanovnicu jezera – potočnu pastrvu.

Potkos Gorski kotar

Jezero Potkoš

Najmlađe i najmanje jezero u fužinarskom kraju. Smješteno je u podnožju obronaka Bitoraja, između Fužina i Liča.
Atraktivno je kao izletište i pruža puno prostora za piknik.

Aktivan odmor Gorski kotar
Rostiljanje Gorski kotar
Gorski kotar logo proljece

Gorski kotar

Neodoljiv