Sanjkanje Gorski kotar

Čudesno vrijeme adventa

i novogodišnja slavlja neodoljivog Gorskog kotara

Čudesno vrijeme adventa

Gorski kotar

Neodoljiv Gorski kotar ogrnut snježnim pokrivačem u vrijeme adventa odvest će vas na čudesno putovanje gdje ćete upoznati Baku Mraz, uživati u romantičnoj vožnji kočijom uz jezero ili kroz čarobnu šumu, brojnim bajkovitim radionicama za djecu, druženju s jelenima i košutama, predstavama, koncertima, izložbama…

Uživat ćete bez rezerve u raznim goranskim poslasticama koje vam pripremaju dragi domaćini. Nakon snježnih aktivnosti i uživanja u adventskim događanjima opustite se uz toplu vatricu koja pucketa u kaminu i kuhano vino ili topli čaj. 

Ne propustite posjetiti Delničku adventsku bajku, advent u Fužinama, Mrkoplju, Brod Moravicama, Čabru, Ravnoj Gori, Skradu, Vrbovskom ili Lokvama. Svaki djelić Gorskog kotara prožet će adventsko radosno ozračje uz škripanje snijega, zvukove zvončića, šapat vilenjaka i brojne božićno-novogodišnje priče od kojih će vam zastati dah.

Detaljne programe svih adventskih i novogodišnjih događanja pratite na našim Facebook stranicama jer vam svake srijede donosimo najnovije informacije i programe koji vas očekuju tijekom vikenda.

Idiličan kraj fascinantnih vidikovaca

Advent u Brod Moravicama

Brod Moravice, idiličan kraj fascinantnih vidikovaca, pružit će vam pregršt radosnih sadržaja. Ne propustite blagoslov adventskog vijenca, paljenje svjećica, recitacije, druženje uz kuhano vino i laganu glazbu.

Najtajanstveniji dio Gorskog kotara

Advent u Čabru

Čabar, najtajanstveniji dio Gorskog kotara za posjetitelje organizira radionice izrade snježnih skulptura i snjegovića, natjecanja u sanjkanju i grudanju. Događanja će pratiti bogata gastronomska ponuda, sajam goranskih OPG-ova i glazbeni program.

Advent u selu Bake Mraz

Delnička adventska bajka

U Delnicama, najvišem gradu u Hrvatskoj očekuje vas Delnička adventska bajka i Dječji doček Nove godine. Mnogima najljepši dio godine je pred nama, a Selo Bake Mraz je spremno za sve svoje posjetitelje. Druženje s Bakom Mraz i vilenjacima, puštanje lampiona Božićnih želja i još mnogo zanimljivih sadržaja vaš boravak u Delnicama učiniti će nezaboravnim!

Advent u Gorskom kotaru 2022

Čarobna gorska rivijera

Advent u Fužinama

U općini Fužine, čarobnoj gorskoj rivijeri, očekuje vas advent u Fužinama i tradicionalni Doček Nove godine u podne. Ove godine advent se odvija na dvije lokacije: Goransko Božićno selo (centar Fužina) & Izletište Šumska bajka  u Liču). Okusite goranske gastro specijalitete, budite dio Adventske čarolije, nahranite jelene i košutice, ne zaboravite i veprove, provozajte se u vlakiću ili romantičnoj kočiji, sudjelujte u besplatnim i kreativnim dječjim radionicama ili poslušajte pažljivo Božićne priče, upalite Adventske svijeće, uživajte u glazbenim notama, izradite svoje drvce dobrih želja, ne zaboravite se poslikati i ono najvažnije uživajte u svakom danu sa svojim najdražima.

Advent u Gorskom kotaru 2022

Žabarska zima

Advent u Lokvama

Lokve, idilično goransko mjesto kojeg krasi Lokvarsko jezero, organizira za vas autentičan praznični događaj Žabarsku zimu. Programom su obuhvaćeni koncerti, predstavljanje tradicionalnog Lokvarskog kalendara, a svakako se ne propušta doček Sv. Nikole. Za one koji još ne znaju žabe su zaštitni znak ovog mjesta, stoga i ne čudi naziv božićno-novogodišnjih događanja. 

Goranska oaza mira

Advent u Mrkoplju

U Mrkoplju, goranskoj oazi mira, uživat ćete u intimnom ozračju kroz vrijeme adventa. Blagdansko druženje uz ribice i vino, radionice za djecu i bajkaonice samo su dio adventske ponude ove goranske oaze mira.

Goranska riznica uživanja

Advent u Ravnoj Gori

U Ravnoj Gori, goranskoj riznici uživanja, očekuje vas bogati advent i novogodišnja zdravica. Svake nedjelje adventa očekuje vas paljenje adventske svijeće na trgu ispred Spc-a uz pjesmu ,toplo piće i Božićne slastice.

Goranski smaragd

Advent u Skradu

Skrad, goranski smaragd, priprema za vas adventska događanja gdje ćete uživati u društvu svojih najmilijih. Organizirat će se paljenje adventskih svjećica svake subote u društvu domaćina. Posjetitelji će imati priliku uživati u božićnom koncertu, a sve ljubitelje kuglanja očekuje i prigodan slavljenički turnir.

Jedinstvena Goranska oaza

Advent u Vrbovskom

Vrbovsko, jedinstvena goranska oaza pripremila je program radosnog prosinca koji obuhvaća vrijeme adventa i proslave Nove godine. Očekuje vas niz atraktivnih i šarolikih zbivanja: darivanje djece, koncerti, predstave, atraktivne izložbe i radionice te doček Nove godine u podne!

Gorski kotar logo zima

Gorski kotar

Neodoljiv