visit@gorskikotar.hr

WRC Croatia Rally 2024.

WRC Croatia Rally 2024.

12.03.2024.

Croatia Rally četvrta je utrka Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) u sezoni 2024. Najbolji vozači svijeta, njihovi timovi i automobili koji predstavljaju vrhunac tehnologije po četvrti će puta stići u Hrvatsku gdje ih očekuje 20 zahtjevnih brzinskih ispita. Ovogodišnji itinerer dugačak je 1401,93 km, od čega 283,28 km otpada na brzinske ispite. Dosadašnji pobjednici na zahtjevnom hrvatskom asfaltu bili su Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera i Elfyn Evans. U dva od tri WRC izdanja, Croatia Rally odlučivan je na posljednjem brzinskom ispitu.

WRC Croatia Rally 2024

Prvog dana, u četvrtak, 18. travnja posade će na tzv. shakedownu u blizini Okića odraditi fino podešavanje automobila, nakon čega u večernjim satima slijedi Ceremonijalni start ispred Zagrebačkih fontana. Petak, 19. travnja donosi osam brzinskih ispita na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije. U subotu, 20. travnja na rasporedu je još osam brzinaca u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Posljednjeg dana, u nedjelju, 21. travnja posade će voziti još četiri brzinska ispita na dobro poznatim lokacijama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon kojih slijedi Ceremonijalni cilj kod zgrade Ine u Zagrebu.

Croatia Rally je više od sportskog natjecanja koje se proteže na području od dvorca Trakošćan na sjeveru do Platka na jugu. Posade, njihovo prateće osoblje, gledatelji i predstavnici medija imaju prigodu doživjeti raznolikost hrvatskih regija od kontinentalne do primorske, uz njihovu bogatu enogastronomsku ponudu. Brojni inozemni posjetitelji svoju posjetu Hrvatskoj produže i nakon natjecanja kako bi istraživali prekrasne krajolike – doline, planine, šume, jezera i more te povijesne znamenitosti poput dvoraca i crkava koji stvaraju savršenu kulisu Croatia rallyju. Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

WRC Croatia Rally 2024

 

rally-croatia.com

Gorski kotar logo jesen

Gorski kotar

Neodoljiv