visit@gorskikotar.hr

Biciklizam Gorski kotar

Gorski kotar bike

Goranska biciklistička transverzala

Goranska biciklistička transverzala povezuje sve gradove i općine Gorskog kotara te njihove prirodne, kulturne i povijesne atrakcije te gastro delicije. Vodi vas šumskim i lokalnim cestama s malo prometa te je namijenjena prvenstveno ljubiteljima prirode i brdskog biciklizma.

Transverzalom upoznajete Gorski kotar u dijelovima što omogućuje planiranje višednevnog aktivnog odmora. Sastavljena je iz 7 etapa od 28 do 43 kilometra i ukupno broji 260 kilometara. Zajedno s 9 poveznica čini više od 400 kilometara jedinstvenog užitka.

Gorski kotar Bike

Biciklističke rute

Nove kapilarne biciklističke rute Gorskog kotara sadrže 33 staze (rute), od čega 3 cestovne, 9 trekking i 21 MTB.

Rute su podjednake dužine i težine te nisu pretjerano zahtjevne jer sama konfiguracija terena Gorskog kotara se za neke bicikliste čini teškom. S obzirom na to da su sve rute međusobno povezane i čine mrežu koja zajedno s postojećom Goranskom biciklističkom transverzalom prekriva cijelo područje Gorskog kotara, a dužine staza su uglavnom između 25 i 30 kilometara, postoji mogućnost da oni biciklisti koji žele napraviti više kilometara mogu produžiti svoju vožnju, odnosno prijeći s jedne staze na drugu.

Gorski kotar logo zima

Gorski kotar

Neodoljiv