visit@gorskikotar.hr

Aktivan odmor Gorski kotar

Gorski kotar hike

Odlučite li se na šetnju, pješačenje ili planinarenje Gorskim kotarom vjerujte da vas očekuje predivno iskustvo urona u netaknutu prirodu putem svih osjetila. Pripremite se nahraniti dušu nezaboravnim kadrovima i ojačati svoje tijelo dok na svježem zraku hodajući otkrivate nepoznata prostranstva. Neka vaš duh osjeti savršenstvo mira dok sasvim meditativno upijate zvukove pjeva ptica, žubora potočića i šuštanja lišća.

Pred vama je odabir najljepših staza koje će vam pomoći da iz prve ruke doživite zadivljujući spoj prirodnih ljepota i neprocjenjive kulturne baštine Gorskog kotara. Staze su označene .gpx tragovima koje možete pohraniti u vaš mobilni telefon i pratiti vašu lokaciju, dok će vam ilustrirane karte osim u odabiru savršene staze također pomoći u snalaženju na terenu.

Pojedine staze su u cijelosti ili djelomično označene planinarskim markacijama, a oznake na terenu će se postaviti uskoro u narednim fazama projekta “Gorski kotar HIKE”. Staze održavaju lokalna komunalna poduzeća i volonteri iz planinarskih društava, a ukoliko primijetite bilo kakve nepravilnosti na stazama ili oštećenu infrastrukturu javite nam se na visit@gorskikotar.hr kako bi iste što prije u suradnji s partnerskim organizacijama otklonili.

Gorski kotar logo zima

Gorski kotar

Neodoljiv