visit@gorskikotar.hr

MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA U KAŠTELU ZRINSKIH

“Međunarodna noć šišmiša” obilježava se svake godine u više od 30 zemalja potpisnica Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS), a usmjerena je edukaciji šire javnosti o biologiji šišmiša, njihovom životnom prostoru, razlozima ugroženosti i važnosti zaštite, budući da su mnoge od 45 europskih vrsta šišmiša danas ugrožene.
A znate li da šišmiše možete vidjeti i u našim muzejskim postavima? Kao i u prirodi, u Muzeju u Rijeci i u Kaštelu Zrinskih su sakriveni od pogleda. Ukoliko ih sami ne možete olako pronaći, savršeni dani da vam u tome pomognu muzealci jesu: 1. rujna 2023./petak u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci, odnosno 2. rujna 2023./subota u Kaštelu u Brodu na Kupi jer se tada održava “Međunarodna noć šišmiša”.
Večernji program obuhvaća predavanje o šišmišima, edukativnu radionicu, tajnovitu potragu po muzejskim postavima, te šetnju u prirodi tražeći šišmiše i osluškujući njihovo glasanje. Aktivnosti su besplatne, poučne, zabavne i neobične, a kušanje šišmišavih napitaka (Moć, Krv i Plazma) prilika je koja se baš i ne propušta
PROGRAM:
19.00 sati: edukativno-kreativna radionica “Šišmišomanija” i “Museum Tragus”, voditeljice: Anita Hodak i Božena Viduka
20.00 sati: predavanje “Kako žive šišmiši”, predavačica dr.sc. Željka Modrić Surina
20.30 sati: noćna šetnja sa šišmišima uz osluškivanje njihovog glasanja pomoću detektora
Za vrijeme trajanja programa posjetitelji imaju besplatan ulaz u Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi

 • Lokacija

  Kaštel Zrinskih

 • Mjesto događanja

  Brod na Kupi

 • Datum

  02.09.2023.

 • Vrijeme

  19:00

Gorski kotar logo jesen

Gorski kotar

Neodoljiv